Megvalósult projektek

A 2009-es tevékenységeinket a nyertes pályázatok menüpont alatt tekinthetik meg.

Képzések 2008-ban

Szervezetfejlesztés, asszertív kommunikáció, konfliktus-kezelés, kommunikációs kultúra Kis és középvállalkozóknak képzések: konfliktuskezelés, kommunikáció (Audit) Fontosnak éreztük, hogy továbbadhassuk a tapasztalatinkat és ismereteinket az egymás megértése és segítése területén azoknak, akik a vállalkozás területén próbálnak érvényesülni. Hiszen a jövő egyre inkább a vállalkozóké, és fontos, hogy jól tudjanak boldogulni az emberi kapcsolatokban. Az sem elhanyagolható körülmény, hogy a résztvevők igen aktívan álltak a képzéshez, így könnyebb volt az együttműködés. 2008. február – március Debrecen (Hajdu-Bihar megye) 12 fő

Vitakultúra fiataloknak

Vélemény kialakítása és képviselete, érvelés, a másik vélemények tisztelete, sportszerűen vitázni tudni – nagyon szükséges, de csak kevéssé tapasztalható a 14-21 éves korosztályban. A program a németországi Hertie Alapítvány tapasztalataira építve kívánja megszólítani és képezni a fiatalokat, tanáraikkal együtt. Kodály Zoltán Kórusiskola (Budapest) 14-18 éves korosztálynak, 50 fő részére, 2008. április

Munka és Család Audit műhely

„Család és munka összeegyeztetése” munkacsoport működtetése - tájékoztató az audit folyamatról, szakmai megbeszélések. A résztvevők egytől-egyig „Családbarát munkahely” díjat nyert kis-, közép- és nagyvállalatok vezetői, akik továbbra is fontosnak tartják, hogy az országban minél több olyan munkahely legyen, ahol szívesen dolgoznak az alkalmazottak. A műhely vezetésére 2008 áprilisában, júniusában és novemberben került sor

Női és férfi szerepek a családban - képzés nőknek

A modern női és férfi szerepek értelmezése, a nemi szerepek változása a családban, a gyermekvállalás hatása erre - ez volt az előadások témája. Tapolcán, 2008. május- 15 fő Hódmezővásárhely, (Csongrád megye) Budapest, Szeged (Csongrád megye) és Tapolca (Veszprém megye) részvételével

Nyári tábor fiuknak

Serdülők és ifjúsági animátorok tábora, képzés „Szarvas” címmel
A képzés közösségteremtés témában folyt. Igen sokrétű feladat, hogy a rád bízott csoportból közösséget tudj formálni. Kezdődik azzal, hogy példakép vagy, folytatódik az eszköztár és ötletek színességével, és zárul azzal, hogy útjára tudd bocsátani a kialakult közösséget. Sümegen (Veszprém megye) 25 fő részére 2008. június

Tréning férfiaknak „Apasebek” „Anyajegyek”

A férfi és a nő sajátosságainak tudatosítása, és ezen sajátosságok előnyeinek és esetleges hátrányainak feldolgozása, kihasználása az életben a felelős döntésképes férfiszerepek megéléséért A két képzésen 12-12-fő vett részt. A résztvevők Sümegről és Sümeg környékéről érkeztek. Sümeg, 2008. szeptember, október

Műhely nőknek a munka és család összeegyeztetése témában

Hogyan oldhatjuk fel a feszültséget a dolgozó családfenntartók külső és belső életében? Hogyan tudok fontossági sorrendet felállítani magamban? Milyen lehetőségek adottak már, és milyen új lehetőségek adódnak? A résztvevők Budapestről, és Budapest környékéről érkeztek. A négy alkalommal történt képzésen összesen 30 fő vett részt. Budapest, 2008. május, szeptember, október, december

Szupervízió szociális területen dolgozó középvezetőknek

A vezetői kompetencia tudatosítása, erősítése, előnyei és csapdái. Piliscsaba, 2008. október. A résztvevők száma 5 fő

Védőnők továbbképzése esélyegyenlőség témában

A képzés országos szintű volt, Budapesten zajlott kb. 50 főiskolás résztvevővel. A téma: az esélyegyenlőség érvényesítése otthon – hogyan tudjuk bevonni a fiatal apákat a háztartásba?

2007-ben tartott képzések/tréningek

Önismeret tréningek Férfi-csoportoknak:

Ezek a férfiak esetleg egy idő után részt tudnak venni a táborok lebonyolításában, melyeket szociálisan hátrányos helyzetű gyerekeknek szervezünk nyáron – Nomád – néven. Ez nagyban szolgálja az ő esélyegyenlőségük megvalósulását, de legalábbis csökkenti a leszakadásuk esélyét.

1. "Férfiszerepek és önazonosság a családban és a társadalomban"
    2007. február 16-18. Sümegen, (Veszprém megye) 14 fő
    2007. március Csepelen, (Pest megye) 14 fő
  2. "Fiúknak" 16-18 éveseknek
    A mai világban az apa nélküli család, és a férfi-tanár nélküli oktatás megnehezíti a fiúk számára, hogy helyesen értékeljék önmagukat, és megtalálják a tényleges helyüket s szerepüket az életben és a társadalomban
    2007. március, Dézs, Románia 21 fő
  3. "Anyajegyek": Párkapcsolatok, horizontális kapcsolataink – mit hoztunk a szülői házból, és ez mennyire nehezíti, vagy könnyíti az életünket
    2007. márciusban Csepelen (Pest megye) 12 fő
  4. "Nomád tábor" szociálisan hátrányos helyzetű gyerekeknek. Elősegítjük, hogy ha csak egy időre is, de ki tudjanak kerülni a mindennapi helyzetükből, és új energiákkal és új reménnyel feltöltődve térhessenek vissza a hétköznapokba.
    2007. szeptember, Sümeg (Veszprém megye) 30 fő
  5. "Kiútkeresés" Mindig vannak nehéz helyzetek, melyek megoldást várnak. A képzés folyamán abban segítünk a résztvevőknek, hogy a körültekintés képességének használata után fel tudják vállalni a döntést
    2007. október Sümeg (Veszprém megye) 40 fő
  6. "Apasebek"
    Az apa is érzékeny és sebezhető. Hogyan tudunk megbirkózni ezzel a gyengeséggel? Gyengeség-e ez egyáltalán? Mit és hol tudunk belőle kamatoztatni?
    2007. november Sümeg (Veszprém megye) 14 fő
  7. "Vezetői minták"
    Hogyan viszonyulunk az életünkben megforduló vezetőkhöz? Milyen az igazi jó vezető manapság? Mennyire változott, vagy nem változott ez az utóbbi időben?
    2007. november Sümeg (Veszprém megye) 30 fő
  8. "A férfi, mint tanító"
    A férfi egyfajta fontos példakép minden gyermek előtt, ezért fontos, hogy tudatosan mutassunk példát
    2007. november Sümegen (Veszprém megye) 30 fő